Planinsko društvo Podbrdo    

            

Zadnji vpis v obvestila - Poslano od: darkdog - Ponedeljek, 01 Junij 2020 20:17
KOČA NA ČRNI PRSTI JE ODPRTA / CRNA PRST HUNT IS OPEN
Članki

Članki->Gorski tek   
16 gorski tek Ivana Anderleta na Črno prst

Gorski tek Ivana Anderleta na Črno prst

 

Šestnajstemu gorskemu teku Ivana Anderleta iz Podbrda na Črno prst je kar nekaj dni pred prireditvijo grozilo slabo vreme, noč pred tekom pa se je dež kar zlival čez pokrajino in shladil ozračje do sodraste plohe in snežink.  Tako je jutro, 5. septembra,  postreglo z nič stopinjami na Črni prsti in enajstimi v dolini.  Tekmovalce, ki so se zbirali na startu  ob izlivu Mačjega potoka v reko Bačo v Podbrdu kljub temu ni zeblo, saj so si pridno ogrevali strenirane mišice.  Točno ob devetih so prestopili startno črto in   se kot za šalo pognali v strmino proti Trtniku. Vzponu so preračunljivo kradli čas le za postanke na okrepčevalnicah. Sicer jih je že v dolini  pozdravilo tudi  jesensko sonce, ki pa ni moglo kljubovati močnemu vetru. Z vrhov se je zaganjal v tekmovalce in jim požiral dragocene sekunde.  Ni pa mu uspelo odpihniti dosedanjega rekorda proge 0:47:46. Prvi  se je na cilju oddahnil  Kuhar Nejc iz GRS Jezersko, urini kazalci  so mu namerili čas  0:52:15. Najboljšo žensko uvrstitev si je pritekla Tušar Mihaela (ŠD Nanos Podnanos), 1:08:04.  Radost doseženega cilja je brez poškodb doživelo vseh 86 tekmovalcev. Vsi so se tudi srečno vrnili na športno igrišče v Podbrdo, kjer so najboljši iz kar trinajstih kategorij prejeli pokale. Pozdravil jih je tudi podžupan Občine Tolmin Darjo Velušček.  Organizatorji teka Planinsko društvo Podbrdo, GRS Tolmin, Občina Tolmin in Turistično informacijski center Podbrdo ob sodelovanju vseh domačih društev so bili zadovoljni, da je prireditev uspela. Tudi letos so pri teku sodelovali udeleženci prvega teka iz leta 1970 in sicer Peter Čufer in Ivan Čufer kot tekmovalca, Marko Dakskobler pa pri organizaciji. Vsi trije so s petminutno tekmo z organizatorjem istega popoldneva v Podbrdu odprli še turnir trojk.

Jože Dakskobler pa je prisotne seznanil z novico, da je poslana kandidatura za organizacijo svetovnega prvenstva v gorskem maratonu v Podbrdu za leto 2011 potrjena.

link do slik: 16. tek na Črno prst

                                                                                                                  Zapisala: Olga Zgaga
od Silvana, Ponedeljek, 02 November 2009 18:16, Komentarji(0), Preberi vse
 
 


Izdelava spletne strani: MINK
Stran zgenerirana v 0.01512 sekundah z 13 poizvedb v bazi

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...