Planinsko društvo Podbrdo    

            

Zadnji vpis v obvestila - Poslano od: darkdog - Torek, 29 Oktober 2019 08:00
KOČA NA ČRNI PRSTI JE ZAPRTA / ČRNA PRST HUT IS CLOSED
Članki

Članki->Pohodi->HOHER SONNBLICK drugič   
HOHER SONNBLICK drugič

V programu izletov in pohodov vodniške sekcije PD Podbrdo, je sicer bila tura v Dolomitih pa me je zapeljal ta tritisočak, ki je lahko bi rekel "najlažje" dostopen skoraj od vseh. Kar lepo število planincev in planink se nas je zbralo in v nedeljo navsezgodaj odpotovalo z manjšim avtobusom proti izhodišču za Sonnblick, ki pa sem ga že v enem od prejšnjih člankov podrobno opisal. Čudovito jasno vreme nas je spremljalo vseskozi in dalo nam je slutiti, da po taki noči skoraj ne more biti slabo vreme in res je bilo tako. Vreme idealno in dobra volja je bila na višku, ko smo začeli v zatrepu doline Klaine Fleisstal. Oprema izpiralcev zlata v tej dolini je že bila pripravljena in čakala na rudarje, ki pa so verjtno še počivali v gostišču Alter Pocher. Naša skupina pa je veselo maširala proti vrhu. Nismo pretiravali in smo večji del vzpona opravili kar po cesti. Ko pa smo prišli na vzpetino od kjer se ti pogled odpre na ledenikKlaine FleisstalKees smo onemeli od lepote. Snežno beli ledenik, ki je bil "poglihan", kot bi ga povaljali z valarjem bi bil idealno smučišče in vsi turni smučarji v skupini smo jamrali, da je bilo le kaj.
Skupina pa je v 4 urah dosegla vrh, kar je bil za nekatere doslej najvišja osvojena nadmorska višina. Vsi smo bili uspeha cele skupine res veseli in fotografiranje se kar ni končalo. Spust v dolino je potekal lepo in brez posebnosti. Z eno besedo lahko povem vse "DIVOTA"
V Heiligenblutu pa kratek postanek za nakup kakšnega dragega spominčka in sledila je vožnja s kratkim postankom na Jesenicah proti domu.
Zahvaljujem se Bogdanu in Liljani za pomoč pri vodenju in seveda vsem udeležencem izleta, ki so se tokrat udeležili ture, zahvala tudi PDju za sofinanciranje prevoznih stroškov. Mogoče pa še letos naredimo kakšno podobno.


Povezava do slik: HOHER SONNBLICK drugič


 
od Maraton, Ponedeljek, 27 Julij 2009 12:06, Komentarji(0)
 


Izdelava spletne strani: MINK
Stran zgenerirana v 0.64256 sekundah z 12 poizvedb v bazi

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...