Planinsko društvo Podbrdo    

            

Zadnji vpis v obvestila - Poslano od: darkdog - Ponedeljek, 01 Junij 2020 20:17
KOČA NA ČRNI PRSTI JE ODPRTA / CRNA PRST HUNT IS OPEN
Članki

Članki->Prireditev->Srečanje planincev na Črni prsti   
Srečanje planincev na Črni prsti

Srečanje planincev na Črni prsti

V soboto, 19. septembra, pa je PD Podbrdo zaključilo letošnjo sezono v koči na Črni prsti s srečanjem planincev. Vreme je sledilo dokaj dobri napovedi, vendar  je udeležencem postreglo s  soparnim vzponom, tako da je ob prihodu na vrh znoj kar tekel od njih. Okrog koče pa se je v vsem svojem razkošju bohotila še megla in požrla še tistih  nekaj sončnih žarkov, ki so se trudoma prebili skoznjo.

Program srečanja je bil najavljen za enajsto uro. Lepo število udeležencev je najprej sledilo pripovedi o dogodkih, ki so pred petdesetimi leti vodili PD Podbrdo k prevzemu razpadajoče koče na Črni prsti. Nato je vse planince pozdravil  predsednik Meddruštvenega odbora Posočja Gregor Rupnik. Izrazil je zadovoljstvo nad dejstvom, da planinci  tudi na tej lepi gori izražamo spoštljiv in dostojanstven spomin na pokojne, ki so jim gore vzele življenje.  Sledila je sveta maša za vse, ki jim ni bila dana srečna vrnitev v dolino in za varen korak  vseh obiskovalcev gora. Daroval jo je Marko Turk, župnik  iz Sorice.

Družabno srečanje se je nadaljevalo  ob zvokih harmonike, petju  in tradicionalni pogostitvi vseh  udeležencev z ribami, ki so jih spekli prizadevni člani društva.

                                                                                                                         Zapisala: Olga Zgaga
od Silvana, Ponedeljek, 02 November 2009 18:19, Komentarji(0)
 


Izdelava spletne strani: MINK
Stran zgenerirana v 0.00871 sekundah z 12 poizvedb v bazi

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...