Planinsko društvo Podbrdo    

            

Zadnji vpis v obvestila - Poslano od: darkdog - Torek, 29 Oktober 2019 08:00
KOČA NA ČRNI PRSTI JE ZAPRTA / ČRNA PRST HUT IS CLOSED
Članki

Članki->Pohodi->Miklavžev pohod   
Miklavžev pohod

Ja sveti Miklavž je tisti svetnik, ki mu verjamejo otroci mu pišejo pisemca in nastavljajo jerbase, da jim kaj prinese. V teh časih, ki so vse prej kot lahki pa tudi odrasli verjamemo, da nam prinese kaj dobrega, lepega, koristnega, če ne drugače pa vsaj kaj takega, kar drugi nimajo. Taki smo postali ljudje in take nas je naredil čas. Pa vseeno mislim, da smo Graparji za odtenek boljši, drugačni in nas vse to še ni toliko prizadelo, kot druge. Kaj vem, mogoče pa se tako le tolažim pred samim seboj.
Manjša skupinica pa si je na Miklavžev dan izbrala najlepše darilo, Miklavžev pohod na Krasji vrh. Pohod v organizaciji Drežnčanov postaja vedno bolj obiskan, letos nas je bilo po pripovedovanju več kot 250 udeležencev.
Iz PD Podbrdo nas je bilo deset naključno zbranih. Pri koritu smo pričeli z hojo eni pa že kakih 500 m nižje za ogrevanje. Razmere za hojo v spodnjem delu, kar nič podobne zimski v gornjem delu pa seveda sneg. Kot sem dejal pohodnikov precej in čas vzpona je minil v prijetnem vzdušju. Imel sem srečo, da sem vzpon do vrha skoraj v celoti opravil z prijateljem Mirkom Kurinčičem lastnikom muzeja v Drežnici, ki je živa knjiga spominov na I.svetovno vojno izreden poznavalec krajev, kjer smo hodili in čudovit pripovedovalec. Hvala ti prijatelj za lepo in poučno uro.
Na vrhu pa naša skupina in seveda še veliko prijateljev in znancev z vseh koncev in krajev.
Razgledi pa prekrasni kamor ti seže oko. Res je lepo poskrbel za nas sv. Miklavž, ki pa nas je v dolini na izhodišču tudi v resnici obiskal in obdaril.
Lep in doživet dan v prelepih gorah, ki jim kraljuje očak Krn z svojimi podložniki v družbi prijetnih domačinov in prijateljev planincev. Še bomo šli to smo si rekli še predno smo končali, pa naj stane kar hoče. Miklavžev pohod ne smemo izpustiti.
                                                                                                                               Jože Dakskobler
                                                                          
Foto: Jože Dakskobler                                                                                                              
Link do slik: Miklavžev pohod na Krasji vrh
 
od Maraton, Torek, 08 December 2009 08:09, Komentarji(0)
 


Izdelava spletne strani: MINK
Stran zgenerirana v 0.63714 sekundah z 12 poizvedb v bazi

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...