Planinsko društvo Podbrdo    

            

Zadnji vpis v obvestila - Poslano od: darkdog - Ponedeljek, 01 Junij 2020 20:17
KOČA NA ČRNI PRSTI JE ODPRTA / CRNA PRST HUNT IS OPEN
Članki

Članki->Pohodi->Pohod po dolini reke Glinščice   
Pohod po dolini reke Glinščice

Pohod po dolini reke Glinščice v organizaciji PD Podbrdo - vodniške sekcije, smo izvedli na cvetno nedeljo 27.3.2010. Udeležba presenetljivo dobra v predprijavah je bilo na seznamu 42 čalonov, članic in planinskega podmladka. Seveda je bila dejanska udeležba za nekaj članov manjša, seveda iz večpih razlogov, kot je bila premik ure itd.
Malo čez sedmo smo krenili z avtobusom iz Podbrda po Baški grapi navzdol in seveda sproti pobirali udeležence vse do Mosta na Soči, kjer se nam je pridružil še zadnji udeležencev Damjan. Izhodišče našega pohoda je bila vas Beka in je trajala dobri dve uri. Potovali smo z udobnim avtobusom in seveda dobrim šoferjem.
Malo pred deseto smo pričeli hoditi po prelepem Kraškem ambijentu v prelepem sončnem dnevu. Tu se je pomlad že prebudila in kaj kmalu smo bili v kratkih rokavih, polni volje in pričakovanj po videnju nam še neznanih stvari. In res smo jih videli, kar nekaj. Kot najprej znamenita "POMPA" (vodna črpalka)v vasi Klanec, prelepa korita reke Glinščice, cerkev sv.Marije v Pečeh in Traso nekdanje železnice iz Kozine do Trsta. Trasa je lepo urejena v tekaško in kolesarsko pot, ki jo prebivalci Trsta in okolice s pridom izkoriščajo. Seveda je tu tudi prvi del Kraškega roba, ki je raj za športne plezalce, ki smo jih videli, kar nekaj.  Turo smo zaključili tam, kjer smo jo pričeli v vasi Beka.
Doživeli smo lep in poučen dan, ki smo ga izkoristili še s prijetnim pohodom.
 Sodeč po obrazih udeležencev jim je bil pohod všeč in si takih pohodov še želijo. Seveda bomo take pohode v bodoče še organizirali to vam lahko obljubim. Prav številčna udeležba je tista, ki spodbuja tudi nas vodnike, da z večjim veseljem pripravljamo in organiziramo take in druge ture in pohode.
Seveda pa so se z mano trudili tudi kolegi vodniki Bogdan, Liljana in Marina. Hvala pa tudi Srečku, ki se šele pripravlja na tečaj za vodnika PZS, ki se je našega pohoda udeležil in nam povedal marsikaj zanimivega. Vsem skupaj se zahvaljem za lep dan in prijetno druženje..
od Maraton, Ponedeljek, 29 Marec 2010 21:00, Komentarji(0)
 


Izdelava spletne strani: MINK
Stran zgenerirana v 0.0135 sekundah z 12 poizvedb v bazi

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...