Planinsko društvo Podbrdo    

            

Zadnji vpis v obvestila - Poslano od: darkdog - Ponedeljek, 01 Junij 2020 20:17
KOČA NA ČRNI PRSTI JE ODPRTA / CRNA PRST HUNT IS OPEN
Članki

Članki->Pohodi->Breški Jalovec   
Breški Jalovec

V okviru delavnice: Prostovoljstvo v odnosu do narave in gorništva (USTANOVA LOKALNA RAZVOJNA FUNDACIJA BANJŠKE IN TRNOVSKE PLANOTE), ki jo je vodil načelnik postaje GRS iz Tolmina, sicer tudi psiholog na OŠ Tolmin gospod Žarko Trušnovec smo se v nedeljo 21.9.2008 s skupino mladih udeležencev podali na Breški Jalovec.
Turo smo pričeli daleč od vznožja te prelepe gore v še lepši Baški grapi v Podbrdu pod vznožjem Črne prsti.
Z avtobusom smo se odpeljali do Tolmina, kjer nas je pričakal Žare in še drugi udeleženci izleta. seveda sta z nami hodila še dva člana GRS iz Tolmina in nekaj staršev naših mladih udeležencev.
Eno od izhodišč za vzpon na goro je vas Brezje v Benečiji. Idilična vasica Beneških Slovencev, ki pa na žalost premore le še nekaj dest stalnih prebivalcev. Pred vaško cerkvico smo parkirali avtobus in se veselo odpravili po markirani poti proti vrhu. Kolona udeležencev je v veselem vzdušju lepo napredovala proti vrhu. Seveda je mladino zanimalo mnogo stvari. Vodniki in reševalci smo imeli veliko dela z odgovarjanjem na vprašanja mladih nadobudnežev. Še posebno so bili veseli izleta v gore trije fantje iz Podbrda, ki so zabavali udeležence skozi cel dan, res pravi kerlci.
Kar prehitro smo bili na vrhu, poplačani s prekrasnimi razgledi, ki so segali vse do morja, Julici so bili pred nami kot na dlani, dolgi hrbet Stola, Muscev, Kolovrat, Matajur.....Videli smo skoraj vse!
Pot v dolino je minila kot bi mignil smo bili pri avtobusu. V Breginju pa smo si ogledali še staro vaško jedro ohranjeno po rušilnem potresu leta 1976 in muzej I. svetovne vojne.
Dan je bil res prekrasen in poln doživetij tako za odrasle, še bolj pa za mlade udeležence.
preden smo se razšli smo Žareta zadolžili, da drugo leto spet organizira planinski tabor, kjer smo se imeli lepo in spoznali veliko novih stvari v prelepem okolju planine Razor.
od Maraton, Torek, 30 September 2008 13:26, Komentarji(0)
 


Izdelava spletne strani: MINK
Stran zgenerirana v 0.01799 sekundah z 12 poizvedb v bazi

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...