Planinsko društvo Podbrdo    

            

Zadnji vpis v obvestila - Poslano od: darkdog - Četrtek, 08 Oktober 2020 18:41
KOČA BO ODPRTA V SOBOTO 10.10 / HUNT WILL BE OPEN ON SATURDAY 10.10.2020
Novice

Novice->Obvestila->Predstavniki PD Podbrdo v LUČAH   
Predstavniki PD Podbrdo v LUČAH

Predstavniki PD Podbrdo v LUČAH
PD PODBRDO v LUČAH na obisku
 
V soboto, 29. 09. 2019 se je predsednik PD Podbrdo Tomaž Štenkler in člana PD Podbrdo Zdenko Torkar in Alenka Zgaga udeležili slavnostnega podpisa Občine Luče k vstopu v mrežo Gorniških vasi. 
 
 
OPIS PROJEKTA - GORNIŠKA VAS
https://gorniskevasi.pzs.si/manj-je-vec.php
 
 
(beri dalje...)


PD Podbrdo (območje, kjer deluje - 5 krajevnih skupnosti v zgornjem delu Baške grape) ob podpori Občine Tolmin in Zavoda Dolina Soče se pripravlja na kandidaturo za vstop v mrežo Gorniških vasi. V mesecu septembru je Podbrdo prvič obiskal strokovni sodelavec odbora projekta Gorniška vas dr. Roland Kals in podpredsednik PZS Miro Eržen, kjer smo predstavili zgornji del Baške grape oz. območje v katerem deluje PD Podbrdo. 
 
PROJEKT GORNIŠKA VAS - Manj je več
Vir: https://gorniskevasi.pzs.si/manj-je-vec.php
Gorniške vasi (Bergsteigerdörfer©) je omrežje, ki združuje kraje oz. občine v Alpah z usmerjenostjo v trajnostni gorski turizem in predstavljajo velike potenciale v tradiciji, kulturi in originalnosti. Vasi zagotavljajo visoko kakovostno ponudbo za planince in pohodnike, pestro pokrajino in so zavezane ohranjanju lokalne dediščine in naravnih vrednot.
 
Gorniške vasi (Bergsteigerdörfer) se zavedajo potrebe po harmoniji med naravo in človekom, pri čemer človek spoštuje zmožnosti narave, zato je njihov moto: manj in zato bolje. Tako na poseben način izpolnjujejo cilje Alpske konvencije, ki stremi k trajnostnemu razvoju v celotnem alpskem prostoru, projekt pa vodijo planinske zveze Avstrije, Nemčije, Južne Tirolske, Italije in Slovenije, kjer je nacionalni nosilec Planinska zveza Slovenije. Osnova trajnostnega turizma je gibanje v gorskem svetu na osnovi lastnih moči in brez velike tehnične infrastrukture, z odgovornim odnosom do narave in spoštovanjem kulturne in naravne dediščine kraja. Pogoji za vstop v mrežo Gorniških vasi so, da ima kraj manj kot 2500 prebivalcev, da je med najnižjo in najvišjo točko vsaj tisoč metrov višinske razlike ter da ni velike turistične infrastrukture in hotelskih kompleksov.
vir: https://gorniskevasi.pzs.si/novica.php?pid=13745
 
Fotografije: arhiv društvaod alenkazgaga, Nedelja, 29 September 2019 14:16, Vpiši svoj komentar(0)
 


Izdelava spletne strani: MINK
Stran zgenerirana v 0.01328 sekundah z 12 poizvedb v bazi

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...