Planinsko društvo Podbrdo    

            

Zadnji vpis v obvestila - Poslano od: darkdog - Nedelja, 26 September 2021 19:20
KOČA NA ČRNI PRSTI JE ZAPRTA / ČRNA PRST HUT IS CLOSED
Novice

Novice->Obvestila->SPOMINSKI DAN OB 50. OBLETNICI TEKA NA ČRNO PRST   
SPOMINSKI DAN OB 50. OBLETNICI TEKA NA ČRNO PRST

SPOMINSKI DAN OB 50. OBLETNICI TEKA NA ČRNO PRST

Letošnje nemirne razmere so v soboto, 5. septembra, odnesle 27. tradicionalni gorski tek na Črno prst. A zlati jubilej teka, ki se je rodil leta 1970 kot kros, leta 2010 pa je bil proglašen za prvi organizirani gorski tek v Sloveniji, je vzpodbudil številne gorske tekače, podpornike in planince k posamičnemu spominskemu vzponu. Planinsko društvo Podbrdo je vse presenetilo s spominsko štartno številko in darilcem. Na vrhu so bili nagrajeni še z nebeškimi razgledi in čustvenim vzdušjem, ki jih je zvabilo pred fotografsko kamero.

se nadaljuje.. Medtem je planinsko društvo v sodelovanju  z GRS Tolmin in  Športnim društvom Podbrdo pripravilo razpršeno popoldansko delavnico, ki se ji je z novimi produkti pridružil TIC Podbrdo. Vsebino je napolnilo z zbiranjem starih fotografij in promocijskega gradiva, s spomini na pionirsko leto 1970, na 25-letno prekinitev teka, češ, da je neetičen in na vseh 25 tekov, ki so se zvrstili od leta 1995. Spregovorili so najboljši in najbolj vztrajni domači gorski tekači. Pa najbolj marljivi med organizatorji, pomagači na prijavnih točkah, okrepčevalnicah in na cilju, snemalci, fotografi, pisci,… Veliko smeha so doprinesle zgodbe o organizacijskih prigodah. Zaploskali so 92-letni spodbujevalki tekačev na harmoniki Francki Drole. Spremljali so ustvarjalnost najmlajših, ki so oblačili kamenčke v planinske markacije. Predvsem pa je bilo popoldne pretakanje spominov, ki sta jih razburkala še video posnetka te čudovite gorsko-tekaške zgodbe iz leta 1995 in2000. 
od alenkazgaga, Četrtek, 10 September 2020 19:19, Vpiši svoj komentar(0)
 


Izdelava spletne strani: MINK
Stran zgenerirana v 0.01318 sekundah z 12 poizvedb v bazi

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...