Planinsko društvo Podbrdo    

            

Zadnji vpis v obvestila - Poslano od: darkdog - Ponedeljek, 19 Oktober 2020 19:36
KOČA NA ČRNI PRSTI JE ZAPRTA / ČRNA PRST HUT IS CLOSED
Podbrdo - Črna prst
Čas hoje: 3 h
Izhodišče: Podbrdo (525 m)
Cilj: Črna prst (1844 m)
Višinska razlika: 1320 m
Višinska razlika (po poti): 1320 m
Zahtevnost: lahka označena pot
Zahtevnost smučanja: bolj zahtevno
Zemljevid: Julijske alpe (vzhodni del) 1:50.000
Priporočena oprema (zima): čelada, cepin, derezeOpis poti:Iz Podbrda pelje na Črno prst lahka označena pot.
Glavno cesto zapustimo nasproti žel. postaje, kjer krene v hrib strma asfaltna cesta v vas Trtnik(656m). Nad vasjo nas markacije usmerijo proti severozahodu in te smeri ne zapusti vse do vrha. Na začetku hodimo po travniku, višje pa stopimo v bukovje, ki prekriva gozdnato kopo Kalarskega brda(1120m).Pot ga obide čez strma vzhodna pobočja, nad sedelcem pa se prične vzpenjati proti zgornjim, enakomernim vesinam. Gozd se vedno bolj redči in počasi izgine. Začno se prostrane travnate strmali, katere pot  premaga v številnih zavojih vse do prevala Čez Suho(1760m), ki je zarezan v glavni greben vzhodno od vrha Črne prsti. Na prevalu se nam odpre še severna stran obzorja. Pogled nam uide prek bohinjske doline vse do očaka Triglava. Pot se tu obrne levo in v 15 min dosežemo kočo na Črni prsti. Vrh Črne prsti je še min iznad koče. Iz Podbrda 3h. Sicer lahka označena pot zahteva v mokrem kar nekaj pazljivosti.

Dostop do izhodišča:

Iz smeri Škofja Loka se zapeljemo do Petrovega Brda in naprej proti Podbrdu. V sredini vasi Podbrdo je odcep za Trtnik, kjer se začne vzpon proti Črni prsti. Iz goriške smeri v vasi Bača pri Modreju zavijemo levo v v Baško grapo, in po njej do vasi Podbrdo.

 


Izdelava spletne strani: MINK
Stran zgenerirana v 0.012 sekundah z 10 poizvedb v bazi

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...