1. Akcija »Na obisk na Črno prst« se ustanovi z namenom promocije Baške grape in Črne prsti ter njenih naravnih lepot povezanih s prostim gibanjem v neokrnjeni naravi, v povezavi s turizmom in planinstvom.

2. Akcije poteka v okviru Planinskega društva Podbrdo.

3. Pot je potrebno premagati brez uporabe kakršnihkoli pripomočkov ali pomoči drugih oseb. Dovoljena je uporaba pohodnih palic.

4. Sodelovanje v akciji temelji na poštenju in kodeksu o planinski etiki. Sodelovanje je na lastno željo in odgovornostjo.

5. Vsak udeleženec akcije potrdi svoj vzpon v namensko vpisno knjigo na Črni prsti. V času sezone dobite le-to v planinski koči. Izven sezone pa se vpisna knjiga nahaja v zimskem bivaku. Vpis v knjigo naj bo čitljiv – tiskane črke in podpis.

6. Akcija traja od 1. januarja do 31. decembra tekočega leta.

7. Vsak, ki oprav 10 vzponov ali več ter osnovnošolci 5 vzponov ali več za nagrado dobi majico.

8. Po treh dobljenih majicah (od leta 2016 dalje) prejme dodatno nagrado po izboru organizatorja.

9. Razglasitev rezultatov je na letnem občnem zboru PD Podbrdo.

10. Pravila akcije: 1 vzpon v 24 urah

Izhodišča:

– Kal

– Podbrdo Spomladi do rožnate cvetice,

– Bohinjska Bistrica

– Vrh Bače

– Vogel

 

Upravni odbor PD Podbrdo

Pojdi zmeraj do konca. Spomladi do rožnate cvetlice, poleti do zrele pšenice, jeseni do polne police, pozimi do snežne kraljice, v knjigi do zadnje vrstice, v življenju do prave resnice, v sebi do rdečice čez eno in drugo lice. A če ne prideš prvič, ne drugič do krova in pravega kova poizkusi: vnovič in zopet in znova.

-Tone Pavček