V nedeljo, 3. aprila 2011, vabljeni na planinski izlet “PO SLOVENSKI ISTRI”

Članice in člane društva vabimo na planinski izlet

“PO SLOVENSKI ISTRI”

VODJA Jože DAKSKOBLER, GSM: 041 837 551
ODHOD 6.00
ZBORNO MESTO avtobusna postaja pred osnovno šolo  v Podbrdu, in po dolini
POVRATEK v poznih popoldanskih urah
VRSTA PREVOZA avtobus
ZAHTEVNOST POTI lahka pot
DOLŽINA HOJE 4 do 5 ur
IZHODIŠČE Movraž
OPREMA planinska oblačila in obutev, palice, vetrovka
RELATIVNA VIŠINA 450 m
OBVEZNI DOKUMENTI veljavna planinska izkaznica – plačana članarina za leto 2011 in osebni dokument
DRUGE ZAHTEVE dobra telesna pripravljenost
MALICA IN PIJAČA iz nahrbtnika
ŽIGI
OPIS POTI Po Baški grapi se bomo zapeljali do Mosta na Soči, nadaljujemo po dolini Soče preko Nove Gorice in po Vipavski dolino čez Rebrnice po avtocesti proti morju. Ko slišimo za slovensko Istro, se navadno najprej spomnimo na zanimivo obzidano cerkvico v Hrastovljah, znano po mrtvaškem plesu. Toda tokrat se bomo potepali v okolici vasi Sočerga, ki je znana po naravnih lepotah: spodmolih v Pečinah in naravnem mostu Veliki badin. Spodmoli se imenujejo tudi ušesa Istre ali »istrijanska uha«. Spodmole štejemo med velike naravne znamenitosti Slovenije. Značilnost 28 m visoke pečine so trije večji in globlji spodmoli s 17 m visokim stropom. Na vzhodu se proti hrvaški meji zaključijo z naravnim mostom, ki ima šestmetrski skalni lok. In sem bi vas rad popeljal, v nedeljo, 3. aprila 2011  z odhodom izpred OŠ Simona Kosa v Podbrdu ob 6.00. Odpravili se bomo v vasico Movraž (196 m), se iz nje povzpeli na 498 m visoki Kuk, občudovali Slavnik in novi viadukt nad Osapsko dolino, čisto iz nove perspektive, zapustili planoto mimo Treh očk, podzemske jame, ki jo bomo tudi obiskali in se spustili do vasice Dvori, se tik ob meji s Hrvaško odpravili v Krog, občudovali naravni most in znamenite spodmole, se povzpeli po stopah v Orlovsko gnezdo, osvojili Veliki Badin (359 m), se sprehodili do cerkvice sv. Kvirik (410 m) se spustili do avtobusa na izhodišču naše ture vasi Movraž.

Večji del našega pohoda si lahko skorajda v živo ogledate na spletni strani burger.si.

STROŠKI IZLETA

 

15 € – člani društva

20 € –  nečlani

  5 €  – mladina (šoloobvezna)

Stroške izleta bomo poravnali ob PRIJAVI.

Prijave prinesite v šolo mentorici   Možnost prijave do : 31.3.2011, kasnejših prijav ne sprejemamo. Kdor se prijavi prej si zagotovi boljši sedež na avtobusu!

Vse informacije lahko dobite tudi na telefon 3808 062 (Jože, Dorica) 041 837 551 Jože

 

OPOZORILO

 

S prijavo in plačilom udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS.

Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnika!

ŽELIMO VARNO HOJO IN LEP PLANINSKI DAN. SREČNO!